Fri fragt lige til døren. Levering max 10 hverdage.

Gode råd til vinterbaderen

Der findes mange gode råd derude både til dem, som aldrig har prøvet det før, og dem som gerne lige vil have et par ekstra råd med på vejen.

Vi har samlet nogle af rådene her:

1) Begynd før det bliver koldt
Det kan være en RIGTIG kold fornøjelse at starte midt i januar.
Så start gerne inden havtemperaturen kommer under 10 grader, så kan du bedre vænne din krop til de helt kolde temperaturer.

2) Badebro
Hvis du bader fra en badebro, så kan du hurtigt få hele kroppen under vand, og så undgår du at gå ud fra stranden, hvor det godt kan blive en ubehageligt både med sten, men også fornemmelsen for kulden.

Badebroen og trin kan være glatte, så husk et par sandaler eller klipklapper.

3) Tag din ven med
Det er altid sjovere at være 2 eller flere, og det er kun en tåbe, der ikke frygter havet. Der er heller ikke nogle kystlivreddere på dette tidspunkt. Rådet for større badesikkerhed råder også til, at du aldrig vinterbader alene.

4) Med eller uden tøj
Der er mange, som vinterbader helt nøgen, og det er en god ide, da man gerne skal komme hurtigt ud af det kolde badetøj. Ellers tage en badedragt eller badeshorts på, som du hurtigt kan komme ud af.

5) Tag det roligt
Der går kort tid fra du kommer i, til du kan mærke suset. Træk vejret så stille og roligt, som du kan. Men du skal heller ikke være i så længe, at du ikke kan mærke dine hænder og fødder.

Et lille ekstra tip her er at holde hænderne over vand, mens du vinterbader.

6) Begynd med en enkelt dukkert
Har du en sauna til rådighed kan det være dejlig med flere dyp, ellers så start med et dyp, og når du bliver mere erfaren, så kan du begynde at tage flere.

Men lad kroppen køle lidt ned, hvis du går direkte fra sauna mod vandet.

7) Badekåbe, hue og blødt tøj.
Det må gerne være tøj, som du kan tage hurtigt på, når du kommer op ad vandet. Så en badekåbe er altid en god ide. Ikke jeans...

Det kan også være dejligt at have en hue på, når du går ned i vandet.

8) Varm musklerne op.
En fin lille opvarmning er en god ide, inden du udsætter kroppen for kuldechokket. Lidt hop på stedet eller lignende for lige at få starte cirkulationen.